Ízek, kincsek a varázslatos Szigetközből

Pomaranski Luca

Megmutatni a Szigetközt, annak ezer csodájával, rejtett kincseivel, szép feladat, s egy kicsit újra ráébresztett arra, hogy az élményekhez néha nem kell messzire menni, hiszen karnyújtásnyira vannak tőlünk…

„Eredeti szakmámban, újságíróként éreztem először, hogy az általam megírt témákat, történeteket képekben is meg tudnám, meg szeretném örökíteni. Sok-sok tanulás és gyakorlás eredménye, hogy ma már – többnyire – sikerül megmutatni a fényképeken keresztül nemcsak azt, amit látok, hanem azt is, ahogyan látom… Mert aki fotózott már teljesen amatőrként, tudja, hogy a fotó, ha nem tudatosan nyúlunk a fényképezőgéphez és a képhez, csak ritkán adja vissza azt a hangulatot, azokat az érzéseket, amelyek a készítésének pillanatában megszülettek bennünk.
Jelen könyv témája több okból is a szívem csücske. A családommal magam is szívesen kirándulok, s egy-egy jól sikerült csavargás után jólesik megmutatni, merre jártunk, talán kedvet is csinálva ezzel másoknak is az adott úti célhoz. Megmutatni a Szigetközt, annak ezer csodájával, rejtett kincseivel, szép feladat, s egy kicsit újra ráébresztett arra, hogy az élményekhez néha nem kell messzire menni, hiszen karnyújtásnyira vannak tőlünk…

Na és a receptek… Gyakorló háziasszonyként, lelkes hobbiszakácsként – és még lelkesebb profi »evőként« – hiszem, hogy az étel híd az emberek között, vagy éppen utazás a múltba. A gasztronómiai örökségünket – jelen esetben a szigetközi finomságokat – felfedezni pedig igazi élmény. A hazai alapanyagok bősége, az ízek tobzódása az ételfotózásokat is különlegessé tette, a könyvben bemutatott egyszerű, de nagyszerű fogásokat pedig igyekeztem úgy az olvasók elé tárni, hogy ne legyen kétséges: a Szigetközt nemcsak bejárni, hanem megkóstolni is érdemes!”

×

Cart