Ízek, kincsek a varázslatos Szigetközből

Gecsei Ádám és Ondré Péter

– a kötet ötletgazdái és szerkesztői –

Ezzel a könyvvel csupán egy célunk van: hogy kedvet hozzunk a Szigetköz megismeréséhez.

Magyarország legnagyobb szigetén, a Szigetközben megcsodálhatjuk az érintetlen természetet. A folyón sikló kenuval vagy kajakkal megtapasztalhatjuk a Duna erejét a szövevényes ágrendszerek útvesztőjében, míg a szárazföldön a magyarság történetét felölelő mérföldkövekkel találkozhatunk.
A hosszú kilométereken át tekergő vízi folyosók egyedülálló növény- és állatvilággal – vízben gyökerező fákkal, nádasokkal, tündérrózsákkal és édesvízi medúzákkal – várják a vándort, s egy biztos, soha többé nem is eresztik. Aki egyszer evezőt ragad az Ezer sziget országában, álmaiban is visszajár ide, s újra meg újra felfedezi a mesebeli tájat.

Ezzel a könyvvel csupán egy célunk van: hogy kedvet hozzunk a Szigetköz megismeréséhez. Felkeltsük az érdeklődést rejtett kincseihez, gasztronómiájához. 

Ondré Péter

Gecsei Ádám

Ki ne hallott volna az Árpád-fáról vagy éppen az ecetes halról? Netán a lipóti kenyérről vagy a méltán híres szigetközi halászléről?
E kötet egy szubjektív válogatás abból a sok csodából, amelyek itt találhatók. Próbáltuk egy kis szeletét könyvbe rendezni, mert hisszük, hogy mindenkinek meg kell ismernie a Szigetköz kincseit és ízeit.
Tartsanak velünk, fedezzük fel együtt a varázslatos Szigetközt, az Ezer sziget országát!

×

Cart